Tag: cont curent

Pachet de cont curent, card si online banking special destinat persoanelor cu dizabilitati, la CEC Bank

Medeva Fintech, alături de CEC Bank, lansează primul pachet complet de servicii bancare, Figo.Pay by CEC Bank, adresat persoanelor din categoriile vulnerabile (persoane cu dizabilități, însoțitorii persoanelor cu dizabilități, asistenți sociali, personal angajat în activitățile ce deservesc asistență socială), se arata intr-un comunicat, in care se adauga:

CEC Bank ofera firmelor nou infiintate un pachet de cont fara comisioane si POS prin telefon

CEC Bank continuă să susțină antreprenorii români și lansează, alături de Mastercard, Pachetul Start-Up LOCALNICII, care oferă servicii complete pentru operațiunile de zi cu zi, cu zero costuri în primul an, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Pachetul se adresează antreprenorilor români aflați în primul an de activitate și a fost dezvoltat pentru a ajuta micile afaceri să depășească mai ușor provocările pe care le întâlnesc la început de drum.

Cum poti sa deschizi un cont bancar online la CEC Bank, de oriunde din lume, fara sa mergi la banca

CEC Bank ofera de astazi persoanelor fizice rezidente in Romania posibilitatea de a deschide online, de pe telefon sau calculator, fara a fi nevoie de o vizita la banca, un cont curent cu card si online banking, denumit Pachetul Bun Venit.

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent, card si online banking

Costul lunar al unui cont bancar cu card atasat si realizarea de operatiuni online, prin internet banking pe site-urile bancilor, sau pe telefonul personal, prin mobile banking, porneste de la 21 de lei, la Alior Bank, si ajunge la 73 de lei la BRD, adica de peste trei ori mai mult, conform analizei comisioanelor practicate de 20 de banci romanesti, realizata de Bancherul.ro.

Media celor 15 comisioane luate in calcul este de 45,15 lei.
Pe podiumul celor mai ieftine trei banci se afla Alior Bank, CEC Bank si ING Bank, iar cele mai scumpe banci sunt BRD, Raiffeisen si BCR.

Urmatoarele comisioane, aferente unui cont curent standard, au stat la baza clasamentului:

1. Administrarea lunara a contului curent: variaza intre 0 lei la Banca Transilvania (BT) si Libra Bank si ajunge la 5,5 lei la BCR, media fiind 3,5 lei.

2. Emiterea unui card de debit, care este gratuita la majoritatea bancilor, cu cateva exceptii, precum BCR, unde costa 10 lei.

3. Administrarea lunara a cardului este gratuita la 7 banci (ING, First Bank, Garanti, Credit Europe, Procredit, Libra, BT si Alpha Bank) si ajunge la 4,5 lei la Credit Agricole, media fiind 1,53 lei.

4. Interogarea soldului (sumei de bani) de pe card la bancomatul (ATM) propriu, adica al bancii emitente a cardului, care este intre 0 si 5 lei, la Alior Bank.

5. Interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania este 0 la doar doua banci, CEC Bank si First Bank, cel mai mare comision fiind la Alior Bank - 5 lei.

6. Interogarea soldului contului la bancomatele bancilor din alte tari este fara comision doar la First Bank, cel mai scump fiind tot la Alior Bank - 5 lei.

7. Retragerea banilor la ATM propriu, adica al bancii emitente a cardului, porneste de la 0 lei la 5 banci, la restul fiind 0,2% din suma retrasa.

8. Retragerea banilor de pe card la bancomatele altor banci din Romania este gratuita doar la CEC Bank si Alior Bank, la restul bancilor fiind intre 0,5% si 1% plus 5 lei (BRD).

9. Scoaterea banilor de pe card la ATM-urile bancilor din alte tari este gratuita la CEC Bank si Alior Bank, la majoritatea bancilor fiind 1% din suma retrasa, dar ajunge la 2,5% plus 7 lei la Unicredit.

10. Administrarea serviciului de internet banking este gratuita la 9 dintre cele 20 de banci, cel mai mare comision fiind la OTP Bank, de 7 lei.

11. Pentru mobile banking, 15 banci nu au comision, cel mai mare fiind la BRD, de 4,5 lei.

12. Incasarile dintr-un cont al aceleiasi banci (intrabancar) sunt necomisionate, cu o exceptie: Unicredit, care cere clientilor 1 leu pentru fiecare incasare.

13. Incasarile din conturile altor banci sunt si ele in principal necomisionate, la 12 banci, dar ajung la 5 lei in cazul Raiffeisen si BT.

14. Platile intrabancare online (prin internet/mobile banking) sunt gratis la 14 banci, dar ajung la 3 lei la Raiffeisen si Patria Bank.

15. Platile interbancare online au 0 comision doar la ING Bank si Alior Bank, cele mai scumpe fiind la Raiffeisen: 4,51 lei.

Mugur Isarescu ne explica de ce se apreciaza acum cursul valutar, ceea ce nu e bine, desi ne-ar putea ajuta foarte mult

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a explicat de ce leul s-a apreciat in ultima perioada fata de alte valute, ceea ce ne-ar putea ajuta foarte mult, inclusiv la scaderea inflatiei, dar din pacate acest lucru nu este benefic pe termen lung si in final ne va face mai mult rau decat bine.

Doar cinci banci respecta noua lege a contului de baza

Doar cinci banci (BRD, ING Bank, Bancpost, Idea Bank si Procredit Bank) din totalul celor 21 de institutii de credit din Romania care ofera servicii pentru persoane fizice respecta noua lege a contului de baza intrata de ieri in vigoare.

Care este costul real al pachetelor de cont curent cu card si internet/mobile banking oferite de banci

BCR a anuntat ieri ca ofera posibilitatea deschiderii online a unui pachet de cont curent, o premiera printre bancile mari, serviciu care mai este oferit in prezent doar de inca o banca: Libra Internet Bank.

Costul unui cont curent pentru firme la Raiffeisen este dublu fata de ING

Cele mai mici comisioane pentru operatiunile aferente un cont detinut de firme le gasim la ING, iar cele mai mari la Raiffeisen Bank, rezulta din analiza unui numar de 19 tipuri de comisioane si operatiuni bancare practicate de cele mai mari sapte banci romanesti: BCR, BT, BRD, Raiffeisen, Unicredit, CEC si ING.

Noile pachete de cont curent ale CEC Bank contin si aplicatia de mobile banking

CEC Bank isi extinde gama de produse si servicii bancare prin lansarea a doua noi pachete operationale: Pachetul “Beneficiu Plus", destinat persoanelor fizice majore si Pachetul “Independent Plus”, dedicat tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, anunta banca intr-un comunicat, in care mai precizeaza urmatoarele:

La ce banca e mai ieftin sa am un cont pentru firma?

Doua banci destul de active pe piata seviciilor financiare pentru IMM-uri, si anume Banca Transilvania (BT) si ING Bank, au inceput anul cu un duel pentru atragerea start-up-urilor, adica firmele nou infiintate, mai exact cu o vechime de maxim un an de la inregistrarea la Registrul Comertului.